Smuts, mögel och gammalt kött på ”italiensk” restaurang
Google maps/Miljökontoret

Warning: Trying to access array offset on null in /home/wp-staging.samnytt.se/public_html/wp-content/themes/samnytt/template-parts/single-post.php on line 52

Restaurang Sapori Dítalia i Eskilstuna har fått påtalat hela 19 brister vid en inspektion utförd av kommunens miljökontor. Bland annat på grund av omfattande smuts, mögel och kött som passerat sitt bäst före-datum.
– Det är helt normalt, snälla, det är helt normalt, säger ägaren Salem Shisha till Samnytt.

Det är den 30 oktober i år som två livsmedelsinspektörer dyker upp oanmälda på Sapori Dítalia i Eskilstuna. De har drygt två veckor tidigare fått in ett klagomål gällande bristande rengöring på den ”italienska” restaurangen som de vill följa upp.

Det visar sig att tipset är korrekt. Det är rejält smutsigt inne i restaurangen.

”Lokalen behöver städning och det handlar inte bara om golvet eller väggar. Alla hyllor är täckta av smuts. Även dörrar till skåp och kontakter i väggen är smutsiga”, står att läsa i en kontrollrapport.

”Kletigt”

Det är smutsigt och ”kletigt” på hyllor där tallrikar förvaras, smuts och gamla livsmedelsrester på golvet, skärbrädor är smutsiga, gummilistor, dörrar och skåp är smutsiga, en degblandare är smutsig och fläkten i köket är smutsig. Till och med städutrustningen är smutsig.

Förutom smuts konstateras även mögel och kött som passerat bäst före-datum i en frys. Dessutom förvaras hantverkartyg i köket.

Foto: Miljökontoret Eskilstuna

Inget beslut om åtgärder har ännu fattats med anledning av inspektionen. Däremot ska en inspektör komma tillbaka vid ett senare tillfälle för att säkerställa att restaurangen städats ordentligt.

”Det är helt normalt”

Sapori Dítalias ägare Salem Shisha, som kommer från Erbil i Irak, är missnöjd med inspektörernas kritik. Han menar att det är helt normalt att det är smutsigt i en restaurang.

– Det var smutsigt, men det var normalt smutsigt. Det är helt normalt, snälla, det är helt normalt, säger han med kraftig brytning till Samnytt.

– Det är som när du lagar mat hemma. Det blir smutsigt.

Han uppmanar Samnytt att komma och besöka hans restaurang, för att se med egna ögon hur det ser ut. Han befarar vad konsekvenserna blir när det kommer ut i media att hans restaurang fått så många anmärkningar.

– Jag kommer gå i konkurs. Alla litar på henne, säger Salem Shisha syftandes på kommunens miljöinspektör.

LÄS ÄVEN: Allvarligt kebabsnusk upptäckt vid kontroll av grossist

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Mattias Albinsson

KOMMENTARSREGLER

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Den som inte följer våra kommentarsregler riskerar att bli blockerad och få sina kommentarer raderade.