Miljöförvaltningens upptäckt i Rosengårds-restaurang: Mat i smutsig vask och boende i källaren
Foto: Miljöförvaltningen Malmö stad

Warning: Trying to access array offset on null in /home/wp-staging.samnytt.se/public_html/wp-content/themes/samnytt/template-parts/single-post.php on line 52

Vid en större insats som bland andra miljöförvaltningen gjorde i Malmö i förra veckan påträffades så pass allvarliga brister att en restaurang fick stängas ned omedelbart.

Miljöförvaltningen genomförde insatsen i Rosengård tillsammans med flera andra myndigheter. Totalt gjorde man 26 besök hos olika verksamheter.

Enligt uppgifter Samnytt tagit del av var det på ”Lala’s Buffé” som högar med råa kycklingar låg i en smutsig vask intill en flaska med kemikalier.

LÄS ÄVEN: Smuts, mögel och gammalt kött på “italiensk” restaurang

I källaren bodde dessutom en av de anställda i ett rum som liknar ett förråd. Sammantaget gjorde alla brister att verksamheten fick stängas ned direkt.

På restaurangens sociala medier står att maten lagas ”med passion och kärlek” och att deras ”varierande buffé med smaker från det afghanska köket håller alltid en hög kvalitet”.

Faksimil Facebook

Utsattes för bombdåd

2021 gjorde Sydsvenskan ett reportage om restaurangen och man hade talat med ägaren Mahmud Norzai som sedan han kom till Sverige i slutet av 80-talet öppnat ett 30-tal verksamheter.

– Jag brukar säga att man aldrig ska köpa lastbil om man inte har lastbilskörkort. Detsamma gäller restauranger. Man ska aldrig köpa en restaurang om man inte själv kan laga mat. Du kan till exempel fråga han där borta, han älskar min mat, sa Mahmud Norzai till Sydsvenskan i juli 2021.

Lokalen man hade valt ut och renoverat, en tidigare restaurang, utsattes 2018 för ett bombdåd.

– Jag vet ingenting om det eller varför det sprängdes, säger Mahmud Norzai och fortsätter:

– Allt jag vet är att jag vill visa att Rosengård inte är sämre än Möllevången, Fosie, Kroksbäck eller någon annan stadsdel i Malmö. Mitt mål är att få hit svenskarna. Jag vill bevisa för mig själv att det går. Jag har varit i restaurangbranschen i snart 25 år och öppnat nästan 30 restauranger, men det här är den största utmaningen hittills.

LÄS ÄVEN: BILDEXTRA: Här är restaurangen som tillagar mat med borrmaskin

Stötta Samnytt med Swish: 123 083 3350

Författare av texten

Andreas Nilsson

KOMMENTARSREGLER

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Den som inte följer våra kommentarsregler riskerar att bli blockerad och få sina kommentarer raderade.